FANDOM


Silkmonkey


Silkkiapina esiintyi kirjassa Muumipeikko ja pyrstötähti, jossa tietään kulkevat Muumipeikko ja Nipsu kuulevat tämän suuren naurun ja näkevät puussa Silkkiapinan, joka on musta patsi kasvoistaan vaalea. Muumi ja Nipsu suuttuvat Silkkiapinalle ja ajavat tätä takaa. Myöhemmin Silkkiapina, Muumi ja Nipsu heittelevät päärynöitä alas puusta, jotta Muumimamma voi laittaa niistä hilloa ja limonaatia. Silkkiapina kiipeileekin usein puissa ja hyppelee niissä. Kun Muumi ja Nipsu lähtevät retkelle tähtitorniin, Silkkiapina ei lähde mukaan, mutta hän on sillalla hyvästelemässä heitä. Silkkiapinalla ei ole varsinaista kotia.

Kun Muumit ovat paenneet pyrstötähteä luolaan, Muumipeikko muistaa äkkiä Silkkiapinan ja lähtee etsimään häntä muiden vastusteluista huolimatta. Muumi löytää Silkkiapinan viime hetkellä lupaa tälle appelsiinin. Matkalla Silkkiapina hyppii puissa ja puhuu appelsiineista. Viime hetkellä he ehtivät takaisin luolaan, eikä Silkkiapina saa appelsiinia.

Pyrstötähti-kirjan suomentamattomassa versiossa Kometen kommer Silkkiapina on vaihdettu kissaan, samoin Muumipeikko ja pyrstötähti-elokuvassa.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki