FANDOM


Muumimamman vaarallinen nuoruus
Muumimamman vaarallinen nuoruus
Muumimammanvn
Kirjailija Johanna Sinisalo
Kustantaja Egmont Kustannus
Suomentaja {{{suomeksi}}}
Genre Sarjakuva
Ilmestynyt 2007
Julkaisuasu kirja
Sivuja 48
Kirjasarja
Kansitaiteilija Ilkka Ruokola
ISBN 978-952-469-656-2

Muumimamman vaarallinen nuoruus on Johanna Sinisalon käsikirjoittama ja Ilkka Ruoholan kuvittama sarjakuva-albumi, jossa Muumimamma kertoo muumiperheelle kolme tarinaa nuoruudestaan ja siitä, miten hän lopulta päätyy myrskyyn, josta Muumipappa pelastaa hänet Muumipapan urotöissä. Hän ei kerro mikä tai mitkä tarinoista on totta, vaan pitää tärkeämpänä hyvää tarinaa.

Muumimamman kertomat tarinatMuokkaa

VAROITUS: Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sirkus ja Mymmelin krouviMuokkaa

Isoäiti vie nuoren Muumimamman (johon viitataan sanalla Muumineiti) sirkukseen ja Muumimamma päättää ruveta taitoratsastajaksi. Isoäiti antaa hänelle luvan karata sirkuksen mukana, ja hän pääseekin sirkukselle töihin. Yksi vanhemmista taitoratsastajista on Muumimamman lahjakkuudelle kateellinen, joten hän alkaa tehdää Muumimamman hevoselle jekkuja. Hevosen turvallisuuden takia Muumimamma lopulta päättää lähteä sirkuksesta.

Hän saapuu rannalla olevaan kaupunkiin, jossa löytää töitä Mymmelin krouvista ja asunnon erään vilijonkan luota. Hän oppii puoliammattimaiseksi pokerinpelaajaksi ja häneen ihastuu eräs paikallinen hemuli, ja vähän ajan kuluttua kaikki luulevat heidän menevän naimisiin, mutta ajatus alkaa ahdistaa Muumimammaa, joka karkaa yöllä laivan mukana. Monta päivää merellä seilattuaan laiva joutuu myrskyyn.

MerirosvotMuokkaa

Muumimamma ja nuori hemuli etsivät merilevää rannalta, jossa tapaavat merirosvoja, jotka ryöstävät Muumimamman. He ottavat hänet laivansa välskäriksi hänen parannettuaan Parta-Pete-nimisen merirosvon vatsataudin yrttilääkkeillä. Muumimamma paistaa merirosvoille ohukaisia ja pelaa heidän kanssaan pokeria, mutta kesken pokeripelin nousee myrsky.

Yksinäiset vuoretMuokkaa

Muumimamma jää isoäidin luokse, mutta koska tämä ei ole paikoillaan pysyvää lajia, he lähtevät vaeltamaan Yksinäisille vuorille ja poikkeavat tähtitornissa. Professorit pitävät isoäidin ohukaisista ja tarjoavat Muumimammalle töitä. Muumimamma suostuu ja joutuu pesemään kaukoputken linssiä ja paistamaan lisää ohukaisia sekä pelaamaan pokeria.

Kyllästyttyään pokerinpeluuseen hän pyytää professoreilta luvan lähteä kohti uusia seikkailuja, mutta jättää kuitenkin ohukaispannun professoreille. Vuoristossa hän joutuu korppikotkan sieppaamaksi, ja kotka kuljettaa hänet merelle. Muumimamma huomaa alhaalla veneen ja puraisee itsensä irti kotkan kynsistä. Käy ilmi, että vene kuuluu hattivateille, ja Muumimamma päättää ryhtyä matkaseuraksi. Hän nukahtaa, mutta hetken kuluttua herää sadepisaraan, ja alkaa myrskytä.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki