FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Muumilaakson tarinoita 33 Punainen täysikuu
Muumilaakson tarinoita
Tiedosto:Punainen täysikuu gif
Ensiesitys
Ohjaaja Hiroshi Saito
Käsikirjoitus Akira Miyzaki, Shozo Matsuda
Perustuu Tove Janssonin Muumipapan urotyöt -kirjaan
Kesto 24 min.
Ensiesiintyminen Muumipeikko
Niiskuneiti
Pikku Myy
Nipsu
Muumimamma
Muumipappa
Nuuskamuikkunen
Hattivatit
Hemuli
Vilijonkka
Poliisimestari
Haisuli
Hömelö
Jenni-täti
Edeltävä #32 Muumilaakson tarinoita 32 Pikku Myyn lyhyt romanssi
Seuraava #34 Muumilaakson tarinoita 34 Muumipeikko ja pyrstötähti

JaksotMuokkaa

  1. Punainen täysikuu: Täysikuu hehkuu punaisena ja Hemuli aikoo istuttaa perinnöksi saamansa onnenpuun siemenen. Haisuli varastaa sen ja Hemuli valehtelee etsintätöiden nopeuttamiseksi Poliisimestarille, että jos siementä ei löydy putoaa kuu taivaalta Muumilaakson niskaan. Juoru leviää koko Muumilaaksoon ja pian koko laakson väki on paniikissa. Tämä on sarjan viimeinen jakso, jossa Vilijonkan lapset esiintyvät.
  2. Koulu kutsuu: Muumipapan muistelmien ja Muumipapan vanha koulukaveri Hömelö on tullut vierailulle, ja pian Pappa ja Hömelö päättävät lähteä katsomaan vanhaa opinahjoaan, jossa he tekivät aikoinaan kepposia opettajille ja rehtorille. Rehtori tuntuu kuitenkin pitävän heitä vieläkin jukuripäisinä pikkupoikina, ja päättää antaa heille opetuksen. Illalla koulussa pidetään tähtijuhla. Tämä jakso on ristiriidassa Muumipapan muistelmien ja Muumipapan urotöiden kanssa
  3. Salainen lääke: Jenni-tädille iskee noidannuoli selkään ja hän kertoo ainoan parannuskeinon olevan salainen kimmeltävä tähtilääke. Muumipeikko, Niiskuneiti, Nipsu ja Pikku Myy päättävät auttaa tätiä ja lähtevät aikakoneella etsimään lääkettä. He päätyvät lumisille vuoristoille, jossa kyläläiset pelkäävät valtavaa lumimiestä. Lumimiehellä sattuu olemaan heidän etsimänsä tähtilääke. He päätyvät lumisille vuoristoille, jossa kyläläiset pelkäävät valtavaa lumimiestä.
  4. Kultainen valtakunta: Muumipeikko ystävineen jatkaa salaisen lääkkeen etsimistä viidakosta. He kohtaavat tutkimusmatkailijan ja pääsevät tämän mukana etsimään kultaista valtakuntaa. Sitä ennen on kuitenkin luvassa paljon vaaroja aina alligaattorista kondori-kotkaan. Lopulta ystävykset pääsevät kultaiselle pyramidille kuitenkaan onnistumatta saamaan lääkettä Jenni-tädin vaivaan. Jenni-täti on kuitenkin tällä välin toipunut Muumimamman lääkkeen ansiosta.


Stub Tämä sivu on tynkä eli lyhyt artikkeli. Voit auttaa Muumitaloa laajentamalla artikkelia.
kaikki tyngät

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.