FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Muumilaakson tarinoita 23 Satumainen smaragdi
Muumilaakson tarinoita
Tiedosto:Satumainen smaragdi gif
Ensiesitys
Ohjaaja Hiroshi Saito
Käsikirjoitus Akira Miyzaki, Shozo Matsuda
Perustuu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan
Kesto 24 min.
Ensiesiintyminen Muumipeikko
Niiskuneiti
Pikku Myy
Nipsu
Muumimamma
Muumipappa
Nuuskamuikkunen
Hemuli
Niisku
Mymmeli
Vilijonkka
Poliisimestari
Haisuli
Taikuri
Taikurin pantteri
Noita
Aliisa
Edeltävä #22 Muumilaakson tarinoita 22 Muumien retket
Seuraava #24 Muumilaakson tarinoita 24 Kohti etelää

Ohjelmassa-televisiossa Muumilaakson tarinoitaMuokkaa

  1. Timantti: Mymmeli on löytänyt timanttisormuksen, ja kun kukaan ei ole tullut etsimään sitä, antaa Poliisimestari sen Mymmelille. Vilijonkka saa Mymmelin uskomaan, että timanttisormuksen omistajan täytyy asua ja pukeutua hienosti ja hankkia palvelija. Niinpä Mymmeli ja Myy alkavat elää hienosti, mutta kaikki ei suju niin kuin pitäisi. Tämä on ensimmäinen jakso, jossa Niiskun suomenkielisenä äänenä on Ilkka Merivaara.
  2. Satumainen smaragdi: Muumipeikko näkee unta, jossa hän menee vesiputouksen takana olevaan luolaan. Pian uni käy toteen, kun hän ja Nuuskamuikkunen lähtevät etsimään luolaa ja löytävät sieltä smaragdin. Seuraavana päivänä Muumilaaksoon tulee hirmuinen raekuuro, joka tuhoaa Hemulin puutarhan ja aiheuttaa tälle hermojärkytyksen. Taikuria pyydetään pelastamaan puutarha. Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen menivät aluksi Noidan pakeille, mutta hän ei kuitenkaan pystynyt auttamaan, koska oli itsekin loukkaantunut raekuurossa. Tämä on sarjan viimeinen jakso, jossa Taikuri esiintyy sekä viimeinen Tanoshii Mûmin Ikka -sarjan jakso, jossa Haisuli esiintyy.
  3. Talon maalausta: Muumipeikko, Niiskuneiti, Myy ja Nipsu auttavat Hemulia korjaamaan raekuuron rikkoman katon. He innostuvat korjaustöistä liikaa ja maalaavat Hemulin kodin räikein värein. Hemuli ei saa enää unta värien takia ja lähtee joka yö hortoilemaan yölliseen Muumilaaksoon. Tämä on viimeinen Tanoshii Mûmin Ikka -sarjan jakso, jossa Poliisimestari esiintyy.


Stub Tämä sivu on tynkä eli lyhyt artikkeli. Voit auttaa Muumitaloa laajentamalla artikkelia.
kaikki tyngät

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.