FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Muumilaakson tarinoita 09 Kadonneet lapset
Muumilaakson tarinoita
Tiedosto:Muumilaakson tarinoita 09 Kadonneet lapset gif
Ensiesitys
Ohjaaja Hiroshi Saito
Käsikirjoitus Akira Miyzaki, Shozo Matsuda
Perustuu Tove Janssonin Vaarallinen juhannus -kirjaan
Kesto 24 min.
Ensiesiintyminen Muumipeikko
Niiskuneiti
Pikku Myy
Nipsu
Muumimamma
Muumipappa
Nuuskamuikkunen
Niisku
Teatterirotta Emma
Vilijaana
Hattivatit
Yksinäiset lapset
Kertoja
Poliisihemuli
Vanginvartijan serkku
Puistonvartijat
Puistotäti
Edeltävä #8 Muumilaakson tarinoita 08 Salaperäinen Majakka
Seuraava #10 Muumilaakson tarinoita 10 Iso jysäys

Ohjelmassa-televisiosarjan Muumilaakson tarinoitaMuokkaa

  1. Laineilla lipuva teatteri: On lähes juhannus ja Nuuskamuikkunen lähtee suorittamaan salaista tehtävää. Merellä tapahtuu vedenalainen tulivuoren purkaus, jonka seurauksena maa järisee Muumilaaksossa ja vesi nousee peittäen Muumitalon alleen. Muumiperhe ystävineen hyppäävät kyytiin ohi lipuvaan taloon, jota he luulevat autiotaloksi, mutta se paljastuu teatteriksi, ja sen ainoa asukas on siivooja nimeltä Emma.
  2. Kadonneet lapset: Muumipeikko ja Niiskuneiti heräävät puusta ja huomaavat teatterin ajelehtineen yön aikana pois. Vettä on enää vyötäisiin asti, joten he lähtevät etsimään teatteria mutta löytävätkin talon, jossa Viljaana viettää yksin juhannusta tätiään odottaen. Teatteri ajaa karille, jolloin Pikku Myy putoaa kyydistä. Myy ajelehtii korissa rantaan, josta hänet löytää Nuuskamuikkunen. He vapauttavat kieltokylttien ympäröimät orvot ja nakkaavat kieltokyltit jokeen. He lähtevät etsimään teatteria orvot perässään mutta löytävätkin Viljaanan talon. Viljaana, Muumipeikko ja Niiskuneiti vangitaan, kun nämä ovat polttaneet veden mukana tulleet kyltit juhannuskokossa. Teatteriin jäänet Muumipappa, Muumimamma, Nipsu ja siivoja Emma päättävät tehdä teatteriesityksen, jotta lapset tulisivat takaisin. Tämä on sarjan kolmas ja viimeinen jakso, joka tapahtuu kokonaan Muumilaakson ulkopuolella.
  3. Jälleen yhdessä: Muumipeikko, Niiskuneiti ja heidän uusi ystävänsä Vilijaana viruvat vankilassa, kun taivaalta sataa kutsuja teatteriin. Vanginvartija jättää serkkunsa vahtimaan vankeja ja lähtee itse teatteriin. Muumipapan kirjoittamasta näytelmästä on tulossa suuri menestys. Mutta kun vanginvartija huomaa vankinsa vapaina, hän hermostuu. Mutta vanginvartijan serkku kieltäytyy kohtelemasta Muumipeikkoa, Niiskuneitiä ja Vilijaanaa kaltoin, ja muumiperhe pääsee takaisin yhteen.


Stub Tämä sivu on tynkä eli lyhyt artikkeli. Voit auttaa Muumitaloa laajentamalla artikkelia.
kaikki tyngät