FANDOM


Tiedosto:Muumi ja vaarallinen juhannus (elokuva) gif
Muokkaa


Tooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Malline:Juonipaljastuksia

Muumi ja vaarallinen juhannus on Tove Janssonin Muumi-kirjaan Vaarallinen juhannus perustuva elokuva, joka on koottu 1970- ja 1980-lukujen taitteessa puolalaisella Semafor-studiolla tehdyn pala-animaatiosarjan Muumien maailma restauroidusta materiaalista. Elokuva sai Suomessa ensi-iltansa 18. huhtikuuta 2008.

Animaatiosarjan kuvamateriaali on restauroitu kokonaan elokuvaa varten ja käsikirjoitus sekä dialogi on tehty Suomessa alusta alkaen. Alkuperäisessä animaatiosarjassa ei ollut lainkaan dialogia. Animaatiosarjan oikeudet olivat pitkään epäselviä, kunnes suomalainen tuottaja Tom Carpelan ja Filmkompaniet onnistuivat saamaan sarjan kaikki elokuvaoikeudet itselleen.

Vuonna 2008 elokuva osallistui Malmön kansainvälisillä lastenelokuvajuhlilla lastenelokuvien kilpailusarjaan.

Juoni Muokkaa

VAROITUS: Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Seesteisen kesäpäivän Muumilaaksossa keskeyttää tulivuoren purkaus ja valtava tulva-aalto. Vesi nousee yhä korkeammalle, mutta perhe löytää viime hetkellä turvapaikan merkillisestä talosta, joka ajelehtii heidän eteensä. Sittemmin ilmenee, ettei kyse ole tavallisesta talosta, vaan näyttämöstä, joka on teatteria harrastavan Emman asumus.

Hieman vastahakoisesti Emma suostuu auttamaan, kun Muumiperhe haluaa tehdä näytelmän, jota Muumipappa alkaa käsikirjoittaa. Matkaan tulee mutkia, kun Muumipeikko ja Niiskuneiti joutuvat vahingossa eroon muista. Retkensä aikana he kohtaavat Vilijonkan ja viettävät yhdessä riehakasta juhannusyötä kokon ympärillä. Seuraavan aamun väärinkäsityksen takia he joutuvat kuitenkin virkavallan takaa-ajamiksi.

Samanaikaisesti myös Pikku-Myy päätyy omille teilleen ja kohtaa sattumalta Nuuskamuikkusen. Kaksikko käy kapinoimassa itsevaltiasta puistovahtia vastaan ja saa kontolleen orpolapsilauman. Muumilaakson väki on joutunut toisistaan erilleen, mutta sattumien kautta he löytävät tiensä taas yhteen ja kaikki ehtivät viime tipassa paikalle, kun Muumiperheen näytelmä Jalopeuran morsiamet saa ensi-iltansa kelluvalla näyttämöllä.

Näyttelijät Muokkaa

Suomenkieliset ääninäyttelijät Muokkaa

Aiheesta muualla Muokkaa

  1. Elokuvan viralliset Suomi-sivut
  2. KOULUKINON OPPIMATERIAALI (pdf)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki