FANDOM


Matka kapteeni Nemon kanssa

Willy Fog in 20,000 Leagues Under the Sea

Tyyli piirrossarja

Kestoaika 25 min

Alkuperämaa Malline:Espanjan lippu Espanja

Verkko Malline:Suomen lippu Yle TV1, Yle TV2

Esitetty Malline:Suomen lippu 19961996

Jaksoja 13

Matka kapteeni Nemon kanssa (engl. Willy Fog in 20,000 Leagues Under the Sea) on BRB Internacionalin vuonna 1993 tuottama 13-osainen piirrossarja, joka perustuu kirjailija Jules Vernen teokseen Sukelluslaivalla maapallon ympäri‎. Sarja on jatkoa 1983 valmistuneelle Matka maailman ympäri 80 päivässä- ja 1993 valmistuneelle Matka maailman keskipisteeseen -piirrossarjoille. Sarjan pääosassa on jälleen lontoolainen herrasmiesleijona Phileas Fogg.

JuoniMuokkaa

Phileas Fogg, prinsessa Romy, Passepartout ja Tiko sekä lontoolainen lehtireportteri Ralf lähtevät ottamaan selvää merihirviöstä, joka on tuhonnut monta laivaa. Merihirviötä epäillään ensin sarvivalaaksi, mutta sitten selviää, että se on miekkavalaalta näyttävä sukellusvene. Sukellusvene vaurioittaa heidän laivaansa, mutta Fogg pelastautuu yhdessä tovereidensa kanssa sukellusveneen kannelle. Sukellusvene nousee pintaan ja sisältä tulee miehistö, joka määrää heidät tulemaan sukellusveneen sisään. Fogg ja kumppanit saavat selville, että Nautilus-nimisen sukellusaluksen kapteeni on nimeltään Nemo, joka esittelee heille aluksensa ja pyytää heitä mukaansa vedenalaiselle matkalle. Yksi Nemon miehistä, kersantti Pat, ei tule toimeen uusien vieraiden kanssa ja sen takia yrittää muun muassa lavastaa herra Foggin syylliseksi kultaharkkojen varastamiseen. Herra Fogg vakuuttaa, että hän ei tehnyt sitä ja näin kapteeni Nemo lupaa etsiä syyllisen. Lopulta Patin kieroilut paljastuvat ja hän joutuu ensin tyrmään, mutta paettuaan erään alkuasukasheimon kynsiin. Sukellusvene Nautilus kulkee veden alla kymmeniätuhansia kilometrejä, kunnes eräänä päivänä sukellusveneen miehistön jäsen Oliver auttaa herra Foggia kumppaneineen pakenemaan alukselta, koska sillä hetkellä he ovat Britteinsaarten kohdalla. Kapteeni Nemo on pettynyt siihen, että hänen vieraansa lähtevät kotimatkalle, mutta leppyy kuitenkin. Seuraavana päivänä Fogg kumppaneineen on pienellä saarella, johon rantautuu laiva, joka vie heidät Lontooseen.

JaksotMuokkaa

 1. Merihirviön arvoitus
 2. Vanhat ystävät
 3. Harppuunamestari Ned Land
 4. Avomerellä
 5. Syvän meren hirviö
 6. Salaperäinen Kapteeni
 7. Nautiluksen vangit
 8. Kävelylle retkelläalla
 9. Kiinteällä maalla
 10. Helmenkalastajat
 11. Etelänavalla
 12. Taistelu mustekaloja vastaan
 13. Pakosuunnitelma

Sarja SuomessaMuokkaa

Ensimmäisen kerran sarja on esitetty Suomessa suomeksi dubattuna Yle TV1 -kanavalla keväällä 1996. Uusinta on esitetty kesällä 2002.

Suomenkielisen version tunnusmusiikin esittävät Matti Laitinen ja Ami Aspelund.

Suomenkieliset ääninäyttelijätMuokkaa

Oheisessa listassa on vain osa ääninäyttelijöiden esittämistä roolihahmoista.

ElokuvaversioMuokkaa

Sarjan 13 osaa on tiivistetty myös 75-minuuttiseksi televisioelokuvaksi. Elokuvaversion dubbauksesta on vastannut PVP Voice Oy. Mukana on 1990-luvun alusta tehdystä suomenkielisestä dubbauksessa toimineet näyttelijät Eero Saarinen, Heikki Määttänen ja Ari-Matti Hedman. Muina ääninäyttelijöinä ovat Elise Langenoja, Anssi Känsälä, Minna Tasanto, Pauli Virta ja Arto Nieminen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.