FANDOM


Luola on Nipsun ja silkkiapinan löytämä paikka rannalla, jonne Muumipeikko piilotti helmensä. Luola oli aluksi tarkoitus säilyttään salaisuutena, mutta Muumiperhe pakeni tavaroineen luolaan maata kohti tulevaa pyrstötähteä, joka ei lopulta osunutkaan maahan. Piisamirotta muutti samaan luolaan kirjassa Taikurin hattu. Muumi ja Nuuskamuikkunen olivat tätä ennen piilottaneet taikurin hatun luolaan. Myös Pikku Myy ja Mymmelin tytär nukkuvat talviunta luolassa olevassa pahvilaatikossa ja hajamielinen orava harhailee vahingossa luolaan kirjassa Taikatalvi, jossa luola mainitaan myös viimeisen kerran. Luolan perällä on kolo, jossa Muumit nukkuivat ja siellä on myös hiekkaan osittain hautautunut ankkuri. Luolan katossa on reikä, joka peitettiin kylpyammeella.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki