FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Hosuli

Hosuli esiintyy ainoan kerran kirjassa Muumipapan villi nuoruus. Hän on Nipsun isä ja Fredriksonin veljenpoika. Hosuli nähdään myös joissakin Toven ja Larsin sarjakuvissa, mutta niissä Hosuli ja Nipsu eivät ole mitään sukua toisilleen. Hosuli tavataan myös Muumilaakson tarinoiden jokaisessa Muumipapan muistelmat jaksossa.

Ohjelman-televisiossa Muumilaakson tarinoitaMuokkaa

  1. Muumipapan muistelmat 1 (60)
  2. Muumipapan muistelmat 2 (61)
  3. Muumipapan muistelmat 3 (62)
  4. Muumilaakson tarinoita 25 Muumipapan muistelmat

MTV3-julkaistu DVD Muokkaa

Hosuli tuntee suurta vetovoimaa nappeja kohtaan ja hänet saattaa löytää nappien ääreltä kattila päässään. Hänen Juksu vaatetuksessaan on eräs suuri hakaneula sekä edellä mainittu kattila. Hosuli ei juurikaan piittaa ulkonäöllisistä seikoista.

Hosuli asuu pienessä peltipurkissa kaikkine tavaroineen. Hän ei kärsi ahtaanpaikankammosta ja on siksi sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin. Hosuli tulee hyvin toimeen muiden Muumilaakson asukkaiden kanssa. Muumipapan muistelmissa Hosuli ja Sosuli menevät naimisiin vaihtaen nappeja ja sanoen "Nyt voimme vaihtaa nappeja."

Sarjakuvissa Hosuli eroaa merkittävästi kirjan ja animaatiosarjan vastaavasta henkilöstä niin ulkonäöllisesti ja luonteeltaan. Sarjakuvamaailmassa Hosuli esiintyy ensimäisen kerran tarinassa Hosulin kosinta. Sarjakuvassa Hosuli on Muumipeikon ystävä ja viettää aina silloin tällöin aikaansa muumiperheen kanssa. Eräs Hosulin merkittävistä piirteistä on se, että hän pyytelee usein anteeksi vaikka sille ei syytä olisi. Hosuli rakastuu palavast Mymmelin kanssa, mutta ei saa vastarakkautta yrittäesään tehdä vaikutusta. Myöhemmn Hosuli tapaa kuitenkin häntä itseään muistuttavan Suskan, joka myös tiedettävästi keräilee nappeja. Vaikka kirjojen ja sarjakuvien Hosulin välillä ei muuten näyttäisi olevan mitään yhteistä, eräässä sarjakuvastripissä Muumipappa mainitsee Hosulin muistuttavan erästä tämän nuoruudestaan (viitaten Muumipapan urotöihin). Hosuli vastaa, että Pappa mahdollisesti tarkoittaa hänen isäänsä, ojentaen papalle valokuvan jossa on hänen isänsä kuva (Joka on aivan Hosulin näköinen). Tästä voidaan päätellä, että sarjakuvan Hosuli on mahdollisesti kirjojen Hosulin jälkeläinen ja Nipsun veli.


Arabia ei ole valmistanut muiden Muumilaakson hahmojen tapaan Hosulista omaa mukia, mutta nykyään kaupoissa on kuitenkin harmaita Mymmelin kuvin varustettuja peltipurkkeja, joissa Hosulikin esiintyy taustalla.

Maaliskuussa 2010 Arabialta ilmestyi Hosuli muki.