FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut

Hemulit ovat hieman Muumien näköisiä, mutta Hemuleilla on tiettävästi pitempi kuono, varpaat ja ne ovat Muumeja isokokoisempia. Hemulit pitävät sukupuolesta riippumatta yleensä mekkoa. Hemulit ovat usein intohimoisesti omistautuneet yhdelle tietylle asialle. Hemuleita nähdään paljon vapaaehtoistyöntekijöinä, ja esimerkiksi Itsevaltiaan satavuotisjuhla järjestettiin melkein kokonaan hemulivoimin. Hemuleilla on tunnetusti huono maku, ja he eivät ole myöskään kovin hienotunteisia. Hemulit ovat usein kaljuja.

Ensimmäinen hemuli, joka esiintyi Muumikirjoissa, oli huonekalujaan tulvan alta pelastanut, nimettömäksi jäännyt hemuli, joka esiintyi kirjassa Muumit ja suuri tuhotulva. Tuossa kirjassa hemulit kuvattiin vielä monta kertaa muumeja isommiksi, mutta Tove kutisti heidät enemmän muiden hahmojen kokoisiksi myöhemmissä kirjoissa. Tuhotulvasta lähtien erilaiset hemulit ovat kuuluneet kirjojen vakiohahmoihin.

Katso myösMuokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki