FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Forfader

Muumien esi-isä

Esi-isä on Muumitalossa asustava, muinainen esi-muumipeikko. Hän on pieni ja karvainen, eikä osaa puhua. Hän pitää kattokruunusta ja asuu kaakeliuunin takana varhaisten muumien tapaan. Hän muokkaa välistä olohuoneen kalustusta paremmin omaan makuunsa sopivaksi. Muumipeikko tapaa hänet ensimmäisen kerran kirjassa Taikatalvi, jossa hän avaa uimahuoneen oven Tuu-Tikin kieltoa rikkoen ja sieltä tulee esi-isä. Tuu-Tikki kertoo Muumipeikon olleen samannäköinen kuin esi-isä 1000 vuotta sitten.

Ohjelmassa-televisiossa Muumilaakson tarinoitaMuokkaa

  1. Keskitalven kokko
  2. Aikakone

Ulkonäkö Muokkaa

Esi-isä näyttää muuten tavalliselta muumilta, paitsi hänellä on tuuhea karvapeite ja hän on tavallista muumia paljon pienempi. Hänen häntänsä on yhtä suuri kuin tavallisilla nyky-muumeilla, joten se on hänen kokoonsa nähden suurempi. Hänellä on aivan samanlainen kuono kuin nyky-muumeilla.


Stub Tämä sivu on tynkä eli lyhyt artikkeli. Voit auttaa Muumitaloa laajentamalla artikkelia.
kaikki tyngät

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.