FANDOM


Bernardo da Pinci on Muumilaakson tarinoissa sarjassa jaksoista, "Aikakoneella renessanssiin". Hän on myös suuri hertta Muumipeikon, Niiskuneidille, Nipsun, Pikku Myyn. Lapset ovat leikkimässä piilosta, mutta hommasta ei tule mitään, Myy yönäisee Muumia päin tynnyeritä ja he kolauttavat aikakonetta heittäydyttyään turvaan. Aikakone käynnistyy ovat mahdollisesti menneet tulevaisuuteen ja he ryhtyvät tutkimaan paikkoja. He löytävät ateljeen täynnä tuhrittuja maalauksia sekä laboratorion, missä Nipsu huolimattomuuksissaan aiheuttaa räjähdyksen. Laboratorio ja lapset ovat sotkussa ja Niiskuneitikin joutuu riisumaan nilkkarenkaansa puhdistuksen ajaksi. Paikan omistaja, Bernardo da Pinci, tulee paikalle ensin raivoissaan epäonnistuneelle kokeelleensa, mutta innostuu nilkkarenkaasta luulleen sen olevan hänen eksperimenttisä tulosta. Lapset kuitenkin kertovat totuuden ja keksijänero murtuu siitä.

Bernardo da Pinci ääninäyttelee Ilkka Merivaara.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.